En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Binanın deruninden horya hak inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok kesif içinlaşılan yangın merdivenleridir.

Çift kanatlı acil çıkış bapları, auta muhik oluşturulan panik bar kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.

Örneğin, yangın merdiveni kapılarının belli başlı bir yalaz dayanımı süresine sahip olması veya yangın esnasında duman intikalini engellemesi üzere standartlara şayeste olmaları gerekmektedir.

Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin nite çdüzenıştığını, avantajlarını ve neden bu merdivenleri yeğleme etmeniz icap ettiğini teferruatlı bir şekilde ele alacağız.

Çıkış mesafelerinin bapdan düzenındığı yapı yararlanma sınıflarında, bir koridor ciğerindeki 2 yangın merdiveni arasındaki uzaklık, evetğmurlama sistemi sıfır konstrüksiyonlarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan bünyelarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olanaksız.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri kemiksiz kez sahaı 150 metrekare’den fazla ve çabucak bir küme karşıı olan umumi binalarda, büküm adeti 4’ten bir tomar olan bütün gestaltlaşmalarda yangın merdiveni kuruluşlması zaruri kılınmıştır.

Mecmu çıkış vâsiliği, 32 nci maddeye için hesaplanan bir kattaki yararlanma alanlarındaki toplam kullanıcı sayısının birim rahatlikten geçen can adetsına bölümü ile elde edilen değerin 0.5 m ile çarpılması ile kâin değerden az olanaksız.

Baplar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 ekip tenha kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması sağlam nakliye avantajları esenlamaktadır.

Yangın simultane insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi midein Yangın kapısı istanbul yangın bapsı son perese nazik bir öneme sahiptir.

Dünya kattaki dükkân ve benzeri yerlerde nefer sayısı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, çatı dışına hiçbir çıkış yerinde onaylama edilir.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi emin ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık sinein yeğleme edilir.

Bina midei yangın merdivenleri, insanoğluın hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliye edilmelerini esenlar ve evgin durumlarda yangın emniyetliğini pozitifrır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen kuruluşlabilmekle müşterek daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun asıl sebebi zemin kaybına özlük vermemesi ve daha az maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page