Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın direnci: Acil çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların emin tahliyesini esenlamalıdır.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve metanet bâtınin yeğleme edilir.

Yangın kabilinden ivedi durumlarda içeriden belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma pürüz sıfır bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini mideeriye hapseder.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendiliğinden kapanmasının ardından kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının sıkı hızlıya kapanmasını sağlamaktır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, özge yangın bapları kadar yapı emniyetliği tasavvurının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ateşe dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme altına kızılınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aslında henüz geniş olan bir yasa yangın kapısı olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve hizmetı dahil geçmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri bâtınermektedir.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

çatı çıkışlarında kullanılan baplar işlemlevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği bağırsakin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar sineeride mahsur kalabilir.

CMD Mühür; nitelikli ve sağlıklı yangın bapları ve yangın ekipmanları yapım ederek; Yangın emniyetliği dair uzman kadrosuyla Türkiye genelinde özen vermektedir.

Bunun için de görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu vaziyet yangın merdiveni imalatı kucakin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini kanıtlamaktadır. 

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir benek da, kaliteli bir yangın kapkaloriın elan şiddetli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın esnasında elan uzun süre dayanır ve elan az tamir gerektirir.

Report this wiki page